Relevanca, relativiteti dhe komoditeti janë tre konceptet që mund ta vendosin biznesin tuaj të tregtisë elektronike në hartë!
Platformat e mëdha të tregtisë elektronike si Amazon ose Alibaba i mësuan blerësit në internet me dorëzim të shpejtë, metoda të përshtatshme pagese, kanale përkatëse dhe përvoja shumë të personalizuara të blerjeve (ndër të tjera). Si i tillë, njerëzit presin që të gjithë në këtë industri të përmirësojnë lojën e tyre nëse duan vëmendjen e tyre.
Pra, për të qëndruar relevant, duhet të jeni të përditësuar me tendencat kryesore dhe të zbatoni ato që i përshtaten më së miri biznesit tuaj. Sot do të shfletojmë disa nga teknologjitë dhe tendencat më të përhapura në fushën e marketingut të tregtisë elektronike për t'ju ndihmuar të mësoni për tregtinë elektronike dhe të përfitoni nga biznesi juaj - prandaj vazhdoni të lexoni!
Tregti elektronike pa kokë
Në botën e sotme të larmishme online, dyqani tradicional i tregtisë elektronike nuk është më i mjaftueshëm. Me më shumë përdorues që blejnë përmes mediave sociale ose duke përdorur asistentë virtualë (nëpërmjet kërkimit zanor), skena e blerjeve po rritet në diversitet.
Dhe, e ardhmja pritet të sjellë në rrugën tonë kanale të reja dhe sfida emocionuese. Si e tillë, përvoja standarde e blerjeve ku ndërtoni një dyqan e-commerce dhe i keni të gjithë të shfletojnë një listë të caktuar produktesh është e kufizuar. Për më tepër, dyqanet online klasike promovojnë një qasje monolitike që nuk është fleksibël kur bëhet fjalë për ndryshime.
Kështu lindi për herë të parë qasja pa kokë. Dhe jo, pa kokë nuk do të thotë se nuk ka asnjë strukturë apo logjikë pas saj. Përkundrazi, një dizajn pa kokë përmban ndarjen e pjesëve të pjesës së përparme dhe pjesës së pasme të tregtisë elektronike.
Tregti pa kokë tendencat e marketingut në e-commerce
Krediti i imazhit: Pimcore
Në këtë mënyrë, e gjithë struktura është modulare, kështu që zhvilluesit e uebit mund të bëjnë ndryshime në njërën anë pa ndikuar në tjetrën. Për më tepër, kjo qasje u lejon pronarëve të dyqaneve në internet të përqendrojnë vëmendjen e tyre te klientët dhe personalizimi pa u shqetësuar për efektet që këto ndryshime mund të kenë në pjesën e pasme.
Me pak fjalë, tregtia elektronike pa kokë është më e lehtë për t'u përshtatur dhe kontrolluar në nivelin e përparmë. Kjo qasje hap derën për blerje përmes kërkimit zanor, mediave sociale dhe kanaleve të tjera. Ai gjithashtu lejon strategji më të mira SEO dhe fushata të synuara.
Personalizimi
Tashmë duhet të jetë e qartë se qasja e vetme që i përshtatet të Bleni Lista e Numrave të Telefonit gjithëve nuk ështëBleni Lista e Numrave të Telefonite dobishme për këdo. Çdo klient është një individ unik me preferenca dhe nevoja specifike, kështu që pse dëshironi t'i trajtoni të gjithë njësoj?
Për fat të mirë, teknologjia e disponueshme e marketingut të tregtisë elektronike u lejon pronarëve të bizneseve të personalizojnë përvojën dhe t'i ofrojnë çdo klienti atë që u nevojitet, duke përdorur kanalet që ata preferojnë.
Këtu janë disa shembuj:
Rekomandime të personalizuara gjatë blerjeve (bazuar në kërkimet e mëparshme të një përdoruesi në sajt dhe zgjedhjet aktuale të produkteve)
Ndërfaqe e përparme përshtatëse që përshtatet me preferencat e përdoruesit (çdo përdorues do të shohë një ndërfaqe paksa të ndryshuar të faqes tuaj, bazuar në sjellja e tyre e mëparshme)
Buletinet e personalizuara që janë të rëndësishme për blerjet e mëparshme të marrësit
Njoftime të personalizuara në ueb (për të dërguar njoftime të drejtpërdrejta në shfletues ose nëpërmjet një platforme celulare)
Të personalizuara reklama
Ky nivel personalizimi është i mundur për shkak të algoritmeve inteligjente (Inteligjencë artificiale e kombinuar me Learning Machine) të kombinuara me Big Data dhe sisteme të avancuara analitike. Të gjitha këto teknologji funksionojnë në sfond dhe vazhdojnë të mësojnë për sjelljen dhe preferencat e përdoruesve.
Integrimi i kërkimit zanor
Imagjinoni që jeni në kuzhinë duke përgatitur darkën dhe vini re se nuk keni pasur disa përbërës bazë. Ju keni dy opsione:
Ndaloni atë që po bëni, shkoni te telefoni juaj dhe bëni një porosi në platformën tuaj të preferuar të tregtisë elektronike;
Vazhdoni atë që po bëni dhe shpresoni se do të mbani mend ta bëni porosinë pasi të keni mbaruar.
Të dyja opsionet janë disi të mbytura pasi ato ose kërkojnë hapa shtesë ose një memorie më të mirë. Për fat të mirë, për shkak të rritjes së popullaritetit të altoparlantëve inteligjentë dhe asistentëve virtualë inteligjentë (Alexa, Cortana, Siri, Google Assistant), tani keni opsionin numër 3!
Ju thjesht mund t'i kërkoni asistentit tuaj të preferuar virtual që të bëjë një porosi për artikujt që ju nevojiten. Kjo nuk kërkon që ju të ndaloni dhe nuk ju bën të përsërisni vazhdimisht listën në kokën tuaj derisa të arrini telefonin tuaj.
Integrimi i kërkimit zanor është tashmë në punë për Google dhe duhet të jetë në listën e çdo menaxheri biznesi të tregtisë elektronike. Mund të jetë ndryshimi që ju nevojitet për të rritur më në fund shitjet dhe për të kaluar përpara konkurrentëve tuaj.
Tendencat e marketingut të tregtisë elektronike
Përvoja e përmirësuar e shërbimit ndaj klientit
Chatbot inteligjent që mund të kryejnë një bisedë miqësore për njerëzit nuk janë saktësisht një prirje e re. Megjithatë, teknologjia po përmirësohet vazhdimisht dhe pronarët e faqeve tani mund t'u ofrojnë klientëve një përvojë më efikase.
Pavarësisht nëse përdorni chatbotin e Facebook Messenger ose vendosni të përdorni një aplikacion tjetër, ka një sërë opsionesh nga të cilat mund të zgjidhni. Për më tepër, statistikat tregojnë një rritje të të ardhurave të gjeneruara nga tregu global i chatbot-it (deri në vitin 2025, industria pritet të gjenerojë një tepricë të të ardhurave prej rreth 1 miliard dollarë).
Shënim: chatbot-et inteligjente ndihmojnë gjithashtu kompanitë të ulin kostot me personelin dhe të reduktojnë kohën e pritjes për klientët.
Qëndrueshmëria
Blerësit modernë janë më të vetëdijshëm për ndikimin e tyre në mjedis. Si të tillë, ata duan të shohin markat që u pëlqejnë duke marrë përgjegjësinë për metodat e prodhimit dhe paketimit të përdorura për të krijuar produktet e tyre.
Pra, markat që punojnë shumë për të reduktuar gjurmën e tyre të karbonit duke reduktuar sasinë e energjisë që konsumojnë dhe duke përdorur metoda ekologjike të prodhimit do të kenë një ndikim më të madh. Kjo përfshin përdorimin e paketimit të biodegradueshëm, daljen pa letra ose sigurimin që furnitorët përdorin fuqi punëtore të kualifikuar dhe mjaft të paguar.
Qëndrueshmëria është një prirje në zhvillim në tregtinë elektronike, por më shumë njerëz do të ndjekin dhe bizneset do të detyrohen të pajtohen.
Përfundimi
Nëse koka juaj po rrotullohet, nuk jeni i vetmi! Shumë biznese të vogla të tregtisë elektronike i shohin këto tendenca paksa të tepërta për fuqinë e tyre të të kuptuarit dhe integrimit. Megjithatë, me pak përpjekje dhe kërkime, do të zbuloni se nuk është shumë e vështirë të filloni procesin.
Ne e dimë se ndryshimi është i vështirë, por jetojmë në një mjedis dinamik që do të bëhet më fleksibël dhe i orientuar drejt klientit se kurrë më parë. Mjerisht, kjo do të thotë se ata që nuk asimilohen dhe nuk përshtaten me ndryshimin do të mbeten pas.
Si e tillë, mënyra më e mirë për të qëndruar përpara konkurrencës në 2020 është të kuptoni se cila nga këto tendenca do të ketë ndikimin më të fortë në aktivitetin tuaj të biznesit dhe pse.
Stewart Dunlop kujdeset për marketingun e përmbajtjes në Udemy dhe ka një pasion për të shkruar artikuj që përdoruesit do të duan të lexojnë. Në kohën e lirë i pëlqen të luajë futboll dhe të lexojë Stephen King.
Trendet e marketingut të tregtisë elektronike për të përmirësuar lojën tuaj
-