Çdo markë e-commerce dëshiron fitime më të mëdha, por ne të gjithë e dimë se kjo është shumë më e lehtë të thuhet sesa të bëhet. Edhe me një strategji perfekte në vend, ndonjëherë nuk arrini rritjen e shitjeve që prisni. Në vend që të uleni dhe të prisni që gjërat më në fund të nisin, pse të mos provoni disa ide të zgjuara që mund të bëjnë ndryshim?
Ndonjëherë, ndryshimet që mund të duken të thjeshta mund të bëjnë ndryshimin. Ndërsa ne nuk po themi se konceptet më të mëdha të imazhit si një strategji solide e marketingut të mediave sociale nuk do të jenë të dobishme, ne po themi se ka disa taktika që mund të duken më të vogla që në fakt mund të bëjnë një ndryshim të madh.
Këtu janë 5 mënyra të zgjuara për të maksimizuar fitimet tuaja të tregtisë elektronike. Disa janë rregullime të thjeshta, disa janë më të detajuara, por të gjitha duhet t'ju ndihmojnë të shihni një rritje të mirë të fitimeve tuaja. Nëse nuk i keni provuar ende këto, ato duhet të jenë absolutisht në krye të listës suaj të detyrave.
1. Mbajini gjërat të thjeshta
Vetëm për shkak se diçka është e zgjuar nuk do të thotë se është komplekse. Në fakt, në këtë rast është e kundërta! Mbajtja e gjërave sa më të thjeshta dhe sa më të thjeshta të jetë e mundur është një nga mënyrat më të mira për të maksimizuar fitimet tuaja. Konkretisht, mendoni për elementët me të cilët duhet të merret një klient i mundshëm i juaji. Gjëra të tilla si procesi i krijimit të llogarisë suaj, opsionet e shërbimit ndaj klientit dhe veçanërisht, procesi i arkëtimit. Sa më lehtë t'i bëni gjërat, aq më të mira do të merrni rezultate.
Procesi i thjeshtë i arkëtimit Mënyrat për të maksimizuar fitimet tuaja të tregtisë elektronike
Krediti i imazhit: Neil Patel
Gjithmonë duhet t'u jepni klientëve mundësinë për t'u vizituar si mysafir. Shumë njerëz thjesht nuk duan të marrin kohë për të krijuar një llogari, veçanërisht kur janë në proces të përpjekjes për të përfunduar një porosi. Lërini ata të kontrollojnë lehtësisht si mysafirë; ju gjithmonë mund t'u jepni atyre mundësinë në fund të blerjes për të krijuar një llogari, ose madje mund t'i ndiqni më vonë me email duke u kërkuar atyre të krijojnë një llogari.
Nëse nuk jeni të sigurt nëse ia vlen, ndoshta kjo do t'ju ndihmojë t'ju bindni: Një biznes gjeti një rritje në shitje me 300,000,000 dollarë ! Ndërsa ky nivel rritjeje nuk pritet nga të gjithë, çështja është se një ndryshim i vogël si ky mund të çojë në rezultate të mëdha.
Shërbimi ndaj klientit dhe informacioni
Nëse njerëzit kanë pyetje, ata nuk kanë gjasa të blejnë nga ju derisa të kenë marrë përgjigjet që u nevojiten. Për këtë arsye, duhet ta bëni sa më të thjeshtë që të jetë e mundur që njerëzit të kenë akses në informacionin që u nevojitet. Ata gjithashtu duhet të jenë në gjendje të kuptojnë lehtësisht se si mund t'ju kontaktojnë.
shërbim i mirë ndaj klientit Mënyrat për të maksimizuar fitimet tuaja të tregtisë elektronike
Këtu në Aimtell, skeda jonë e burimeve është në menynë tonë kryesore dhe e bën të lehtë për njerëzit të gjejnë informacione të dobishme, të planifikojnë një demonstrim ose të na kontaktojnë.
Ne ju rekomandojmë të vendosni faqen tuaj të kontaktit në navigimin tuaj të lartë - mos e fshihni në fund të faqes ku dikush mund të mos e gjejë. Vetëm ky ndryshim i thjeshtë mund të rezultojë në një rritje të shitjeve thjesht sepse njerëzit mund t'ju kontaktojnë më lehtë me pyetje! Jepuni njerëzve disa opsione për t'ju kontaktuar dhe si gjithmonë, sigurohuni që ta ndiqni sa më shpejt që të jetë e mundur.
Ju gjithashtu mund të konsideroni shtimin e një chatbot që mund t'u përgjigjet pyetjeve themelore gjatë gjithë kohës. Hulumtimet sugjerojnë se përdorimi i AI si një chatbot mund të rezultojë në një rritje të shitjeve deri në 30% .
2. Bëni sugjerime të zgjuara
Kjo taktikë tjetër është veçanërisht e dobishme për kompanitë e tregtisë elektronike me shumë produkte. Ndërsa të kesh një përzgjedhje të madhe është e mrekullueshme, mund të jetë dërrmuese për klientët që të klasifikojnë një inventar kaq të madh. Të kesh një sërë mënyrash për të ndihmuar njerëzit të zgjedhin produktet që janë më të mira për ta është një mënyrë e shkëlqyer për të rritur fitimet.
Ka disa mënyra se si mund ta trajtoni këtë. Një mënyrë e thjeshtë për ta bërë këtë është të konfiguroni një skedë 'më të shiturit' që i lejon klientët të shohin shpejt se cilët nga artikujt tuaj po shesin më mirë. Kjo u jep atyre një listë të kuruar të produkteve të shkëlqyera që mbështeten nga prova sociale. Është e qartë se nëse artikulli po shitet shumë, duhet të jetë i shkëlqyeshëm! Prova sociale është një mënyrë e shkëlqyer për të rritur shitjet dhe kjo është një mënyrë e zgjuar që mund ta përdorni atë taktikë.
Kuiz i tregtisë elektronike Mënyrat për të maksimizuar fitimet tuaja nga tregtia elektronike
Krediti i imazhit: ShoeDazzle
Një mënyrë tjetër e shkëlqyeshme është të përdorni disa lojëra të thjeshta (një taktikë e shkëlqyer për të rritur angazhimin e përdoruesve) duke ofruar një kuiz që do t'u tregojë përdoruesve artikuj të përshtatur për interesat e tyre specifike. ShoeDazzle është një kompani që e ka bërë këtë për vite me rradhë. Ata shesin një sasi të madhe këpucësh dhe duke ofruar këtë kuiz, ata jo vetëm që u ofrojnë përdoruesve një grup produktesh të personalizuara, por gjithashtu po mbledhin informacion të vlefshëm për bazën e tyre të klientëve dhe çfarë u pëlqen. Është një fitore.
Shitja e kryqëzuar dhe rishitja
Ka gjithashtu shumë mjete që mund t'i instaloni që do t'ju lejojnë të shesni më shumë dhe t'i shisni audiencës tuaj. Shpërndarja dhe shitja e kryqëzuar janë dy nga mënyrat më të mira për të rritur fitimet, dhe falë mjeteve dhe shtojcave të dobishme, nuk kërkon shumë punë nga ana juaj. Ne kemi ndarë më parë Blerë shpesh së bashku si një nga automatizimet tona të preferuara të Shopify për rritjen e shitjeve . Thjesht instaloni atë dhe lëreni AI-në e tyre të analizojë historinë tuaj të dyqaneve dhe blerjeve për të shfaqur me zgjuarsi produktet e duhura.
Udhëzues për fillestarët për njoftimet pushuese në ueb
3. Ofroni transport falas
Kjo është e thjeshtë dhe efektive. Ofroni transport falas. Seriozisht! Falë shitësve të mëdhenj në internet si Amazon, blerësit në internet tani presin transport falas (dhe të shpejtë). Një nga mënyrat më të lehta për të maksimizuar fitimet tuaja është të ofroni transport falas. Ju ose mund ta ofroni atë në të gjithë bordin, ose ta ofroni pasi një klient të ketë arritur një minimum porosie.
Në fakt, jo vetëm që kjo do të ndihmojë në rritjen e numrit të shitjeve që merrni, por gjithashtu do t'ju ndihmojë të rrisni vlerën mesatare të porosisë tuaj. Hulumtimet tregojnë se porositë në internet me transport falas priren të jenë rreth 30% më të larta në vlerë dhe një 93% e pabesueshme e klientëve inkurajohen të blejnë më shumë artikuj në mënyrë që të kualifikohen për transport falas.
E thënë thjesht- njerëzit janë të gatshëm të shpenzojnë para për produkte, por urrejnë të shpenzojnë para për transport. Një porosi prej 30 dollarësh plus transport prej 5 dollarësh tingëllon më keq se një Lista e emaileve të biznesit dhe konsumatorit Lista e emaileve të biznesit dhe konsumatorit porosi prej 35 dollarësh me transport falas. Shuma është e njëjtë, por njëra duket shumë më tërheqëse.
Statistikat e braktisjes së karrocave kostoja e transportit Mënyra për të maksimizuar fitimet tuaja në tregtinë elektronike
Krediti i imazhit: 99 firma
Kostot e transportit mbeten një nga arsyet kryesore që njerëzit braktisin karrocat e tyre (dhe në studimin e mësipërm ishte arsyeja kryesore). Nëse ju duhet të paguani për transportin, sigurohuni që klientët të jenë të vetëdijshëm për këtë (dhe sa është kostoja) menjëherë. Megjithatë, ne rekomandojmë shumë ofrimin e transportit falas - është një taktikë kaq e thjeshtë që funksionon aq mirë.
Bonus : Ndërsa kostot e transportit kryesojnë listën, shikoni arsyet e tjera kryesore që njerëzit braktisin karrocat e tyre - krijimi i një llogarie dhe një proces i komplikuar arkëtimi. Ne i renditëm ato më herët në listë. Eliminoni ato dhe ofroni transport falas dhe keni eliminuar arsyet kryesore pse blerësit nuk i plotësojnë porositë e tyre. Rezultati? Më shumë shitje.
4. Shikoni nga brenda
Ju duhet të bëni absolutisht kërkimin tuaj dhe të vazhdoni me tendencat dhe statistikat më të fundit në tregtinë elektronike, marketingun dhe më gjerë. Sidoqoftë, absolutisht asgjë nuk mund të zërë vendin e statistikave dhe informacionit që gjeneroni nga dyqani juaj i tregtisë elektronike dhe klientët tuaj.
Ne rekomandojmë dy metoda kryesore për të parë nga brenda në dyqanin tuaj: testimin e A/B dhe reagimet e klientëve. Le të fillojmë me testimin A/B. Ju mund të testoni A/B pothuajse çdo gjë këto ditë - titujt e postës elektronike, paraqitjet e faqeve të produkteve, ngjyrat e butonave CTA, fushatat e shtytjes në ueb , format e faqeve të uljes dhe shumë më tepër. Dhe ju duhet!
Ndërsa do të dëshironi të krijoni një strategji të fortë testimi, kjo është sigurisht diçka që ia vlen koha dhe durimi juaj. Sigurisht që nuk është një taktikë aq e shpejtë sa disa nga gjërat e tjera që kemi përmendur në këtë listë, por sigurisht që është po aq e rëndësishme. Këtu është një listë e shkëlqyer kontrolli nga Hubspot që do t'ju ndihmojë t'ju udhëheqë përmes procesit të testimit A/B.
Komentet e klientit
reagimet e klientit Mënyrat për të maksimizuar fitimet tuaja të tregtisë elektronike
Krediti(et) e imazhit: Shembuj të buletinit të postës elektronike
Për më tepër, duhet të keni një strategji solide për mbledhjen e reagimeve të klientëve. Kjo mund të jetë po aq e thjeshtë sa krijimi i një emaili të automatizuar ose një fushatë shtytëse në internet që i dërgon çdo klienti pasi blejnë me ju duke i kërkuar të plotësojnë një anketë të shkurtër.
Ndërsa disa klientë mund të kontaktojnë dhe të japin komente ose të lënë një rishikim të produktit pa i pyetur ata, në shumicën e rasteve, ju duhet të kontaktoni dhe ta kërkoni atë. Mos kini frikë ta bëni! Përgjigjet që merrni janë disa nga informacionet më të vlefshme që mund të përdorni për të përmirësuar biznesin tuaj dhe për të maksimizuar fitimet.
Nëse jeni duke luftuar për të gjeneruar reagime, ju rekomandojmë të stimuloni procesin. Shembulli i mësipërm bën pikërisht këtë - nëse një përdorues merr anketën e tij të shpejtë, ata marrin 25% ulje në porosinë e tyre të ardhshme. Është e thjeshtë, e dobishme dhe e thënë thjesht, funksionon!
5. Përqendrohuni shumë në segmentimin
Së fundi, optimizimi i fushatave tuaja të marketingut në tregtinë elektronike duke i segmentuar ato sipas grupeve të ndryshme të klientëve tuaj është një nga mënyrat më të mira për të përmirësuar fushatat tuaja të marketingut, dhe si rezultat, shitjet tuaja. Kjo është e vërtetë nëse shet një artikull ose shet mijëra. Çdo klient është i ndryshëm dhe këto ditë, ata presin që përvoja e tyre me markat që blejnë t'u përshtatet interesave të tyre.
Në fakt, 80% e klientëve kanë më shumë gjasa të blejnë nga markat që ofrojnë përvoja të personalizuara dhe mbi 30% e klientëve duan një përvojë më të personalizuar blerjeje> . Jepuni njerëzve atë që duan dhe do të shpërbleheni me një rritje të shitjeve.
segmentimi Mënyrat për të maksimizuar fitimet tuaja të tregtisë elektronike
Këtu është një shembull i shkëlqyeshëm i një fushate që mund t'u dërgoni përdoruesve që kanë parë veshjet atletike në faqen tuaj të internetit.
Segmentimi ju lejon të ofroni një përvojë më të personalizuar blerjeje sepse mbështetet në veprimet e klientëve tuaj aktualë. Merrni për shembull fushatën e mësipërme të shtytjes në internet - do të ishte e përkryer për një kompani e-commerce që shet (ndër të tjera) veshje atletike. Kompania mund të krijojë lehtësisht një segment përdoruesish që kanë shikuar ose blerë artikuj atletikë në faqen e tyre dhe t'i synojë ata me një fushatë që i paralajmëron se stilet e reja janë në dispozicion.
Udhëtimi i blerësit
Ju gjithashtu mund të përdorni segmentimin inteligjent për të synuar përdoruesit në faza të ndryshme të udhëtimit të blerësit . Klientët që sapo mësuan për markën tuaj ka të ngjarë të mos jenë gati për të blerë. Ata duhet të synohen me fushata të ndryshme në krahasim me përdoruesit që kanë blerë me ju më parë ose që nuk kanë blerë ende me ju, por që kanë parë faqe të ndryshme produktesh dhe ndoshta kanë shtuar artikuj në shportën e tyre.
Duke krijuar fushata unike në çdo fazë të udhëtimit të klientit, ju po ofroni informacionin e duhur njerëzve të duhur në kohën e duhur. Kur bëhet siç duhet, një përdorues do të kalojë nëpër të gjithë gypin tuaj të shitjeve dhe në fund do të bëjë një blerje - pikërisht atë që dëshironi.
Përfundim
Shpresojmë që këto mënyra për të maksimizuar fitimet tuaja të tregtisë elektronike ju kanë frymëzuar të bëni disa ndryshime. Nga rregullimet e thjeshta te navigimi i faqes suaj të internetit, te mbledhja e komenteve të vlefshme, ofrimi i transportit falas, bërja e rekomandimeve të zgjuara të produkteve dhe segmentimi më i mirë i audiencës suaj, ju mund të maksimizoni lehtësisht fitimet tuaja.
Industria e tregtisë elektronike nuk është e lehtë, por është ajo në të cilën mund të jeni të suksesshëm nëse punoni dhe kuptoni se çfarë duan, kanë nevojë dhe çfarë kanë pritur klientët tuaj nga markat me të cilat blejnë.
Po kërkoni të filloni me njoftimet shtytëse në internet si një mënyrë për të dërguar fushata të synuara te klientët tuaj? Filloni falas me Aimtell, ose shikoni Udhëzuesin tonë për Fillestar për më shumë informacion.
Mënyra të zgjuara për të maksimizuar fitimet tuaja të tregtisë elektronike
-